Gázrugók

Legegyszerűbben úgy magyarázhatjuk el, mi a gázrugó, ha azt mondjuk, néha gázcsappantyúnak is nevezik. Ez a szerkezet nyom, mint a kompressziós rugó, de megvannak a tompító tulajdonságai is. A gázrugók elterjedt alkalmazási területe, amikor szükség van elsősorban utánfutók oldalán, kocsik, csónakok motorháztetején, utánfutókon, lakókocsikon és mezőgazdasági gépeken ellenőrzött nyitó-záró szerkezetre. Ez segíti a különféle készülékek működését, míg a jármű simábbá és hatékonyabbá válik.

Széleskörű alkalmazhatóság

A gázrugókat széles körben lehet alkalmazni. A fent említetteken kívül használhatók az egészségügyi berendezésekben, a bútoriparban, szellőzőkben és küönböző típusú készülékekben, elektromos berendezésekben és gépek alkatrészeiként. A lista nagyon hosszú és minden iparágat lefed. A gázrugók nagyon hasznosnak bizonyulnak és rengeteg munkát megspórolnak.

További célok

Az egyik további alkalmazási terület a nehéz részek kézi emelése gázrugó, avagy más nevén csappantyú segítségével. Ha többet szeretne tudni, vagy még további információra lenne szüksége, csak hívjon bennünket.

A gázrugók hatalmas potenciálja

A gázrugók alkalmazhatósági potenciálja rengeteg. Az Ön innovációi és ötletei egy gázrugóval kapcsolatban működőképes termékeket hozhat létre. Csak az Ön képzelete szabhat határokat.

Technikai információ

A gázrugó egy dugattyúházból, dugattyúrúdból, dugattyúból és tömítésekből épül fel. Magas nyomású nitrogénnel van megtöltve, hogy akár 2500 N ellenerőt fejtsen ki. A nitrogén egy semleges gáz, ami azt jelenti, hogy nem éghető, nem robbanékony és nem mérgező. A nitrogén mellett a gázrugó kis mennyiségű olajat is tartalmaz. Az olaj biztosítja az optimális kenést és megadja a gázrugónak a hidraulikus nedvesítést az egyes ütemek végén.

A gázrugók nem igényelnek karbantartást. Nem szabad a dugattyúrudat sem zsírozni, sem olajozni. A dugattyúrudat nem szabad befesteni és védeni kell a külső hatásoktól.

A Valeryd gázrugói -35 és +90 Celsius fok közötti hőmérsékleten működnek. A gázrugókat nem szabad túlhevíteni vagy nyílt lángnak kitenni.