Elekrtomos rendszer és világítás

Észben tartva mindenfajta biztonsági előírást és szabályzatot, a maradéktalanul működő elektromos rendszer és világítás elengedhetetlen. Rendkívül fontos az is, hogy látható legyen, ha járművéhez utánfutó vagy lakókocsi is csatlakozik. A legfontosabb azonban az, hogy a jármű és a vontatott utánfutó között működjön az elektromos rendszer, így a forgalomban mások is látják a jármű lámpái által leadott jelzéseket.

Elekromos rendszer

Az utánfutó elektromos rendszere egy csatlakozóból, egy kábelből és lámpákból áll. A csatlakozó összeköti az utánfutót a kocsi elektromos rendszerével, így az utánfutó lámpái világítanak. Természetesen az utánfutónak vagy lakókocsinak rendelkeznie kell hibátlanul működő hátsó lámpákkal, indexszel és helyzetjelző fénnyel. Az utánfutó csatlakozója 7 vagy 13 pólusú. Önnek csak azt kell kiválasztania, melyik illik az Ön járművébe. Bármilyen bizonytalanság esetén a szükséges eszközöket illetően kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy segíthessünk Önnek. Ha önnek 13 pólusú csatlakozója van a járművön, de 7 pólusú csatlakozója az utánfutón vagy viszont, akkor természetesen biztosítunk adaptert a probléma megoldására.

Lámpák különböző típusai

Az utánfutó vagy lakókocsi lámpáinak ugyanolyan típusúnak kell lenni, mint a jármű lámpáinak. Ha le szeretné cserélni az aktuális lámpafajtát, akkor minden lámpát le kell cserélnie az utánfutón, hogy minden biztosan tervszerűen működjön. Lehetséges a hagyományos lámpák cseréje LED lámpákra is. A LED lámpáknak számos előnyük van, például a hagyományos lámpákkal összehasonlítva hosszabb az élettartamuk. Ezen kívül környezetvédelmi szempontból is számos előnyük van a LED lámpáknak. A Valeryd LED lámpák széles választékát kínálja. Ezen kívül komplett világításkészleteket ajánlunk, minden szükséges alkatrésszel, mint amilyen az utánfutó-csatlakozó, az inexek és a hátsó lámpák. Készletünk tartalmazza a csipeszeket és fogókat is.